Högpresterande fräsar från Miller

2024-02-05 | KRÖNIKA

Som ett led i det fördjupade samarbetet med vår tyska produktionspartner Miller lyfter vi nu fram ett selekterat urval av företagets breda program av pinnfräsar. Urvalet, som anpassats till behoven hos den skandinaviska industrin, presenteras i en helt ny katalog som finns tillgänglig här på hemsidan. Tillhör du dem som helst vill bläddra sig igenom informationen? Hör i så fall av dig till mig så skickar jag ett fysiskt exemplar.

Den nya katalogen presenterar utvalda familjer av högprestandafräsar för olika applikationer och i de flesta förekommande material.

För att göra innehållet överskådligt och katalogen lättnavigerad har vi valt att utelämna tryckt information kring skärdata. Teknisk fakta och rekommendationer nås istället via tydliga QR-koder i katalogen. Finner du inte den information du behöver, tveka aldrig att kontakta mig eller någon av mina kollegor.

Fräsar som finns upptagna i katalogen finns normalt på vårt väldimensionerade lager i Karlstad. Om verktyget du efterfrågar – mot förmodan – är slut på vårt eget lager, garanteras snabb leverans från Miller, normalt inom en till två dagar från din beställning.

PROGRAMMET RYMMER MÅNGA HÖJDPUNKTER

Vi som arbetat med katalogen vill ju gärna berätta om allt, men låt oss ändå sätta fingret på några produkter som vi gärna slår ett extra slag för.

Optimill® Uni Plus (M3094P/M3190P), på sidorna 9-10 respektive 14-15 i katalogen, är en familj av prestandafräsar till mycket konkurrenskraftiga priser. Sortimentet sträcker sig från fräsar med liten skyddsfas till ett brett utbud av hörnradiefräsar.

Fräsarna är 4-skäriga, har ojämn tanddelning samt två olika spiralvinklar vilket gör att spåntjockleken blir olika. Detta hjälper till att dämpa vibrationerna vilket i sin tur medverkar till förbättrad livslängd och prestanda för fräsen.

Optimill® Tro-Uni (M3099), på sidan 19, är en prestandafräs för trochoidal fräsning. Programmet omfattar 5-skäriga fräsar i längderna 3xd, 4xd och 5xd designade med spåndelare för att ge korta lätta spånor. Fräsen har ojämn tanddelning samt olika spiralvinklar.

Trochoidal fräsning är en programmeringsmetod där ett litet radiellt skärdjup, hög skärhastighet samt relativt hög tandmatning används. Målet är även här att höja produktiviteten samt att öka verktygets livslängd.

Optimill®Uni HPC Pocket (M3993), på sidan 6 i katalogen, är en 3-skärig fräs för applikationer där hög rampningsvinkel är ett krav. Verktyget möjliggör rampningsvinkel upp till 45°.

Verktyget är ett utmärkt val för att öppna upp slutna kaviteter. Fräsen finns i underdimensioner vilket är lämpligt att använda exempelvis vid fräsning av kilspår.

Millers pinnfräsar är ett av många områden som prioriteras under vårt jubileumsår. Håll ögonen öppna, det kommer mer!

Besök gärna vår Ladda ner-sida för att hämta den nya katalogen »

MATTIAS BARD
Produktchef
Tel: 070 -19 05 998
Mail: mattias.bard@edeco.se