Aktuellt

NYHET | 2024-05-28

Nytt säljkontor och showroom i Låsby

I början av året etablerade Edeco ett nytt säljkontor och showroom i Låsby på Jylland. Med centralt läge intill motorvägen mellan Silkesborg och Aarhus öppnas nu möjligheter för besök från både kunder och leverantörer.

NYHET | 2024-05-22

Tack till alla som besökte oss på Elmia Verktygsmaskiner 2024!

Efter fyra intensiva dagar på Elmia Verktygsmaskiner 2024 vill vi rikta ett stort tack till alla som valde att besöka vår monter. Vi hoppas att vi ses snart igen!

NYHET | 2024-05-07

Edeco pris- och valutajusterar

Vi vill informera dig om kommande justering av våra försäljningspriser från och med 2024-07-05. Vi kommer då justera för aktuell valuta (EUR och USD). Beräkningen kommer ske utifrån aktuell kurs den 1 juli. Nuvarande prislista är beräknad utifrån de kurser som var gällande den 1 januari 2024.

KRÖNIKA | 2024-04-10

Japansk hållarteknik optimerar bearbetningsekonomin

I över 20 år har vi på Edeco framgångsrikt arbetat med NT Tools produkter. Under jubileumsåret känns det därför naturligt att slå ett extra slag för NT Tool med speciellt fokus på företagets starka sortiment av hydraulchuckar för borrning, brotschning och fräsning.

KRÖNIKA | 2024-03-04

Ta din gängfräsning till nästa nivå med Moldinos EDT

Under jubileumsåret slår vi ett extra slag för Moldinos gängfräs EDT – Epoch Direct Thread.

EDT är en komplett familj av verktyg för gängfräsning utan förborrning som säkerställer flexibel och kostnadseffektiv gängning även i svåra material, i synnerhet i härdat stål.

KRÖNIKA | 2024-02-06

Bygg ditt eget jubileumsset av Triags powerCLAMP

Med Triags modulära spännsystem powerCLAMP bygger du med full flexibilitet en uppspänningslösning optimerad för dina egna processer.

NYHET | 2024-02-01

Historia möter nutid när Edeco jubilerar

Lagom till det stundande jubileumsåret träffades grundare, personal och ledning på Gräsdalsgatan 9 i Karlstad för att umgås och utbyta minnen från fyrtio händelserika år.

KRÖNIKA | 2024-02-05

Högpresterande fräsar från Miller

Som ett led i det fördjupade samarbetet med vår tyska produktionspartner Miller lyfter vi nu fram ett selekterat urval av företagets breda program av pinnfräsar.

NYHET | 2024-02-02

Viktiga milstolpar i Edecos historia

Många är de episoder och händelser som format det Edeco Tool vi ser idag. Längs en tidsaxel lyfter vi fram viktiga milstolpar som haft stor betydelse för företagets utveckling.

NYHET | 2024-01-25

I år fyller Edeco jämnt

2024 fyller Edeco jämna år. 40 år har passerat sedan Leif Edström, Per-Olof Nilsson och Jan-Erik Malmquist tog beslutet om att starta eget. Jubiléet firas under pompa och ståt med aktiviteter och erbjudanden under hela året.

NYHET | 2024-01-12

Ny katalog med Millers pinnfräsar

Tillsammans med vår välkända samarbetspartner Miller lanseras nu i januari en ny katalog fylld av pinnfräsar. Verktygen finns i lager hos Edeco vilket säkerställer snabba och säkra leveranser.

NYHET | 2024-01-12

Kvalitetsverktyg till konkurrenskraftiga priser

Med vårt omtyckta ECULINE-program vänder vi oss till dig som vill göra en bra verktygsaffär utan att behöva tumma på kvaliteten. Programmet finns nu samlat i en helt ny katalog som finns tillgänglig här på hemsidan.

NYHET | 2023-12-22

Edeco pris- och valutajusterar

Vi vill informera dig om kommande justering av våra försäljningspriser från och med 2024-01-15. Vi kommer då justera för aktuell valuta (EUR och USD) och för förändrade inköps-priser. Vi har också genomfört

NYHET | 2023-12-04

Edeco på EMO i Hannover

Under 18-20 september hölls EMO-mässan i Hannover. Edeco var på plats för några intensiva men mycket givande dagar!

Box 1

KRÖNIKA | Johan Nilsson, Produktchef Hållande

Med ny teknik når Albertis vinkelhuvuden nya höjder

I över 40 år har vi på Edeco framgångsrikt samarbetat med italienska familjeföretaget Alberti. Långt mer än 500 vinkelhuvuden har genom åren passerat vårt lager på väg ut mot kund.

NYHET | 2023-10-12

MID firar 10 år – Edeco finns på plats

Den 29 – 30 november träffar du oss på Edeco på Metal Inspiration Days (MID) i Jönköping. MID firar 10 år och vi har varit med på hela resan. Självklart vill vi tillsammans med våra kunder vara med och fira födelsedagen!

NYHET | 2023-09-14

Vi ses väl på EMO i Hannover 18-20/9?

EMO-mässan är en av industrins och viktigaste mötesplatser där verktygstillverkare från hela världen, under en lika spännande som intensiv vecka, visar upp det senaste inom verktygstekniken. Möt oss och våra leverantörer på plats på mässan.

KRÖNIKA | 2023-08-30

Kreativ partnerträff bäddar för spännande höst

Under regnvåta och intensiva sensommardagar i mitten av augusti besöktes vi på Edeco av vår tyska leverantör och partner Miller. Gemensamma strategier och aktuella produktnyheter gicks igenom med starkt fokus på Millers fräsprogram som fortsättningsvis kommer att ges ökat utrymme i vårt sortiment.

NYHET | 2023-08-24

Valutakompensation 

Det senaste årets valutautveckling har kraftigt påverkat våra inköpspriser. Vi har därför beslutat att genomföra valutajustering avseende våra svenska standardprislistor gällande från och med den 1 september 2023.

NYHET | 2023-06-13

VI SÖKER TEKNISK SÄLJARE 

VÅR VERKSAMHET växer snabbt vilket gör det nödvändigt att förstärka organisationen med en ny teknisk säljare. Vi söker en säljande tekniker med erfarenhet från branschen som tillsammans med kompetenta kollegor kan presentera våra kvalitetsprodukter och skapa långvariga relationer med både befintliga och nya kunder.

KRÖNIKA | 2023-05-16

Gesac imponerar - igen!

Få, om ens någon, visste var resan skulle sluta då vi under våren 2016 inledde vårt samarbete med verktygsgiganten Gesac. Idag, drygt sju år senare, kan vi tillsammans se tillbaka på ett antal expansiva år och ett fantastiskt mottagande av Gesacs produkter från den nordiska industrimarknaden.

KRÖNIKA | 2023-04-03

Vi vässar partnerskapet med Miller

Inför det kommande året lägger Miller delvis om sin färdriktning och satsar än hårdare på service och logistik. Satsningen överensstämmer väl med våra egna prioriteringar vilket stärker partnerskapet ytterligare.

Box 1

KRÖNIKA | Johan Nilsson, Produktchef Hållande

Premiumchuckar optimerar bearbetningsekonomin

Japanska NT Tool är en av de absoluta pärlorna i vår produktportfölj. Tillsammans har vi, under en dryg tjugoårsperiod, framgångsrikt gjort deras kvalitetschuckar välkända inom den svenska industrin.

Krönika av Eva Bjergestam

KRÖNIKA | Eva Bjergestam, MA-chef/Teknisk säljare

Japaner hjälper oss ta helhetsgreppet kring kapning

När vi på Edeco Tool gör våra val av kapande verktyg riktar vi gärna blickarna mot Japan. Med över 30 års erfarenhet av industriell kapning vet vi också vad vi ska leta efter. Vi har under många år valt att fördjupa partnerskapet med två av Japans ledande kapspecialister.

Krönika Fredrik Carlsson

KRÖNIKA | Mattias Bard, PC Fräsning

Edeco och Moldino siktar mot samma mål

Det är ingen tvekan om att vi på Edeco och japanska verktygstillverkaren Moldino känner varandra väl. Vi har en lång historia tillsammans. Att samarbetet fortsätter utvecklas och fördjupas beror till stor del på likheter våra företags grundfilosofi.

Krönika Fredrik Carlsson

KRÖNIKA | Fredrik Carlsson, PC gäng, borr & brotsch

Precisionsverktyg med en självklar plats i vårt sortiment

När vi under hösten 2019 ställdes inför frågan om att ta upp schweiziska Mikron Tool i vårt sortiment fanns till en början en tveksamhet. Efter tre års samarbete är alla tvivel undanröjda. Mikron har visat att de har en självklar plats i vårt sortiment.

Box 1

KRÖNIKA | Johan Nilsson, Produktchef Hållande

Vi pratar gärna med Triag om tid och rum

Smart uppspänningsteknik är en förutsättning för fungerande industriprocesser och en av våra partners – Triag International – har en grundsyn och ett produktprogram som vi gärna berättar mera om.

Box 3

NYHET| 2022-04-11

Besök oss på Elmia 10-13 maj

Med stora förväntningar ser vi fram emot att Elmia verktygsmaskiner återigen öppnar dörrarna. Vi finns på plats i monter B05:57 och kan utlova introduktion av flera intressanta nyheter.

Box 3

KRÖNIKA | Anders Höögh, VD

Nu tar vi samarbetet med Gesac till en ny nivå

Tillsammans med vår kinesiska leverantör Gesac har vi på Edeco gjort en lång och händelserik resa. Vi var den partner som 2016 introducerade Gesac på den svenska verktygsmarknaden.

Vargus MACH-line

NYHET | 2022-01-18

Premiär för MACH-line.

Svarvning: Nyutvecklad geometri, nytt substrat samt helt ny innovativ låsning av skäret i hållaren. Detta och mycket mer ger i snitt

SER-o-SIR

NYHET | Skärande verktyg

Vi stärker vårt erbjudande

och utökar vändskärsprogrammet för gängning I dagarna så har vi fattat beslut om att utöka vår satsning inom gängsvarvning tillsammans med Gesac.

CBN & PCD

NYHET | Skärande verktyg

CBN och PCD från Gesac

Väntan är över. Nu finner du Gesacs CBN-och PCD-produkter i vår e-handel. Lageruppbyggnad sker löpande allt eftersom vi får

MID2021

NYHET |

Höstens bästa event!

Under onsdag och torsdag 24–25 november är det återigen METAL INSPIRATION DAYS. Vi kommer att finnas på plats hos Stenbergs (Vasavägen

GPT6100

NYHET | Skärande verktyg

Testerna visar toppresultat

Med stor förväntan skickar vi idag ut information om Gesacs nya GPT6100 serie för svarvning i stål. Vi har

Mahrlight nr 1

KAMPANJ | Mätverktyg

Mahrlight nr 2 2021 är ute nu

Mahr erbjuder det största sortimentet av mätinstrument med integrerad trådlös dataöverföring. Med

Box 2

KRÖNIKA | Fredrik Carlsson-Reis, Produktchef Gäng, Borr & Brotsch

Bättre kylning och ökad livslängd

GHD-S är en vidareutvecklad version av Gesacs världssuccé GHD som introducerades redan 2014 och som 2017, i vår regi, gjordes tillgänglig för den svenska industrin.

Mega 180°

KAMPANJ | Skärande verktyg

Unika fördelar

Mega Drill 180° har en plan spets och ger på så sätt en helt plan botten i borrhålet. Borret finns i fyra varianter med 

Mahrlight nr 1

KAMPANJ | Mätverktyg

Mahrlight nr 1 2021 är ute nu

Mahr erbjuder det största sortimentet av mätinstrument med integrerad trådlös dataöverföring. Med 

Godis

NYHET | Goda nyheter

Fraktfritt eller 1 liter prima kvalitetsgodis?

Det är inte bara sortimentet som ger valfrihet i Edecos nya webshop. Du har också möjligheten att välja mellan 

Box 3

KAMPANJ | Mätverktyg

Kampanj på mätverktyg från Mahr

Nu har vi fyllt på shopen med mätverktyg från Mahr. Dessutom med riktigt fina kampanjpriser. 

Box 3

KAMPANJ | Uppspänning

Jubileumspris på maskinskruvstycken

Under 2021 firar italienska Gerardi 50 år som företag. Gerardi har sedan Edeco startade 1984 varit en av våra stöttepelare.

Box 3

KRÖNIKA | Anders Höögh, VD

Nu lanseras andra generationens webshop

För nästan exakt fem år sedan lanserade vi på Edeco vår då nya webshop. Vi har nu tagit nästa steg.

Box 1

KRÖNIKA | Johan Nilsson, Produktchef Hållande

Bilz krympaggregat ger oss pusselbitar vi saknat

Under hösten har vi kompletterat vårt sortiment med innovativa krympaggregat från tyska Bilz, en av pionjärerna inom krymptekniken.

Box 2

KRÖNIKA | Fredrik Carlsson-Reis, Produktchef Gäng, Borr & Brotsch

Verktyg för industrins verkliga finlirare

Med ett nyligen signerat samarbetsavtal med schweiziska Mikron Tool kan vi erbjuda högkvalitativa miniatyrborr, hårdmetallborr och pinnfräsar för applikationer som kräver något extra.

Box 3

NYHET | 2020-03-25

Miller flyttar tillverkning 

Miller flyttar tillverkning och omslipning av Borrbrotschar till Beck. (M2253 ändras till B093301, M2263 ändras till B093303, M2265 ändras till B093305).

Ny märkning på verktygen blir BECK. Oförändrat är kvalitet och leveranstid.

Box 1

NYHET | 2020-03-23

Uppdaterad Corona-information

Först och främst hoppas vi att ni alla med familj, kollegor och vänner mår bra. Vi har idag nåtts av uppgifterna att Italien stänger ner stora delar av industrin.

Box 2

NYHET | 2020-03-17

Viktig information kring Corona-viruset

Världen drabbas nu av Coronaviruset, vilket dominerar media. Något som vi, liksom resten av världen hoppas ska klinga av snabbt.