Japansk hållarteknik optimerar bearbetningsekonomin

2024-04-10 | KRÖNIKA

När vi tittar bakåt längs vår numera 40-åriga tidsaxel är det ingen tvekan om kontakterna som 2001 etablerades med hållarspecialisten NT Tool hör till de allra viktigaste milstolparna. Samarbetet har under 23 år gett oss tillgång till japansk teknik när den är som allra bäst och ett sortiment av verktyg som är mycket uppskattat bland våra kunder. Under jubileumsåret känns det därför naturligt att slå ett extra slag för NT Tool med speciellt fokus på företagets starka sortiment av hydraulchuckar.

Bekantskapen med NT Tool uppstod från början genom Moldino, en annan av våra japanska leverantörer. Vid försäljning av Moldinos exklusiva fräs- och borrverktyg stötte vi ofta på problem att finna hållare som matchade den höga kvaliteten i Moldinos skärverktyg.

Moldino förmedlade därför kontakten med NT Tool som man själva tagit in i sitt sortiment för att kunna erbjuda fungerande helheter av hållare/skärande verktyg. De inledande kontakterna har över tid utvecklats till ett väl fungerande samarbete som varit mycket lyckosamt för båda parter.

INGEN KEDJA ÄR STARKARE ÄN DEN SVAGASTE LÄNKEN

NT Tools chuckprogram vänder sig till kunder med höga krav, företag med krävande processer som förstår att investeringen i en exklusiv hållare förbättrar den totala verktygsekonomin.

I dialogen med våra kunder talar vi ofta om att ha tre rätt. Ett fullgott bearbetningsresultat förutsätter en bra maskin med fungerande fixtur och ett skärverktyg av högsta kvalitet. Dessutom – och inte minst – krävs en kvalitetshållare som håller och presterar över tid och som gör det skärande verktyget full rättvisa. Med NT Tool i vårt sortiment kan vi medverka till att ge dig som kund alla rätt!

STARKA INOM HYDRAULTEKNIKEN

NT Tool under senare år satsat hårt på utveckling av verktygshållare med hydraulteknik. Sortimentet omfattar ett flertal serier för olika typer av bearbetning.

Hydraultekniken ger ett flertal fördelar som precision, vibrationsdämpning och inte minst enkelheten att byta skärverktyg. Med NT Tools hydraulteknik krävs ingen speciell utrustning för att hantera skiftet av skärverktyg, bara chucken och en nyckel.

Under den kommande våren lyfter vi fram tre av NT Tools populäraste verktygsserier som under perioden april-juni erbjuds till mycket konkurrenskraftiga priser.

PHB-SB: Slimmade hydraulchuckar med mycket god vibrationsdämpning för applikationer som kräver åtkomlighet. Lämpliga för lätt till medelgrov bearbetning inom borrning, brotschning och fräsning. PHZ-modellerna erbjuder Zero-funktion vilket möjliggör justering av rundgångsnoggrannheten vid verktygets spets till inom 0,002 mm.

PHC-A: Allroundchuck med unik kammarkonstruktion som ger extrem precision, utmärkt antivibrationseffekt och 30% högre spännkraft jämfört med en konventionell chuck. Hållaren är lämplig för borrning, brotschning och fräsning vid tillämpningar där god ytfinhet och verktygslivslängd eftersträvas.

PHC-H: Kraftfull, mycket stabil hydraulchuck med förstärkt kropp och nyutvecklad hydraulkammare. Modellen är i första hand ämnad för grovbearbetning och lämpar sig även för t.ex trochoidfräsning.

Vill du fördjupa dig kring NT Tools hydraulchuckar eller veta mer om hur du under våren kan göra en riktigt bra verktygsaffär? Ladda i så fall gärna ned vår kampanjbroschyr. Du är självklart även välkommen att kontakta mig eller någon av mina kollegor.

 

JOHAN NILSSON
Produktchef
Tel: 070-566 06 25
Mail: johan.nilsson@edeco.se