Med ny teknik når Albertis vinkelhuvuden nya höjder

2023-11-14 | Krönika av: Johan Nilsson, Produktchef Hållande

I över 40 år har vi på Edeco framgångsrikt samarbetat med italienska familjeföretaget Alberti. Långt mer än 500 vinkelhuvuden har genom åren passerat vårt lager på väg ut mot kund och det är bara att konstatera att vi så här långt inte tagit emot en enda reklamation. Albertis produkter har tveklöst en kvalitet som är långt utöver det vanliga.

Orsakerna till Albertis framgångar är flera. Vinkelhuvudets kona och drivaxel tillverkas i ett stycke och alla invändiga komponenter är slipade och balanserade. Tekniken ger ett tyst verktyg med hög stabilitet som är eftertraktat inom de flesta industrigrenar, inte minst inom fordons- och flygindustrin.

UTVECKLING HAR GJORT BRA VERKTYG ÄNNU BÄTTRE

Under senare tid har Alberti genomfört stora tekniska uppdateringar av sitt sortiment vilket har resulterat i en vidareutveckling av flera av företagets produktlinjer. I den nyligen lanserade produktserien Neo har tekniken uppgraderats och nya komponenter har integrerats. Resultatet är väsentligt högre vridmoment, förbättrad effekt och – som option – invändig kylning för tryck upp till 100 bar.

Samtliga modeller i NEO-serien är dessutom försedda med ett innovativt system för att enkelt dra åt och ta bort det skärande verktyget med en hand. Systemet, som består av en specialnyckel som monteras i vinkelhuvudet, förenklar handhavandet för operatören.

FÖR SMÅ OCH STORA APPLIKATIONER

Vi slår gärna även ett slag för Albertis Ultraslim som är en serie mycket små växlingsbara vinkelhuvuden designade för höghastighetsbearbetning i trånga utrymmen.

För verktyg i Ultraslim-serien kan den övre delen av huvudet enkelt bytas ut till alternativa modeller. Huvuden erbjuds i 2 modeller ämnade för borrning eller fräsning i dimensioner upp till 6 mm.

En tredje produktserie värd att lyfta fram är Albertis P-line, stora flänsmonterade vinkelhuvuden för bearbetning av större arbetsstycken. Modulära huvuden avsedda för stora verktygsmaskiner som monteras med hjälp av flänsar. Montaget möjliggör enkel positionering av huvudkroppen för 360 graders rotation runt huvudaxeln.

Flertalet av Albertis vinkelhuvuden finns tillgängliga för snabb leverans. Är du nyfiken på produkterna och vill veta mera, tveka inte att kontakta mig eller någon av mina kollegor.

JOHAN NILSSON
Produktchef

Tel: +46 (0)54 55 80 11
Mail: johan.nilsson@edeco.se