Nytt korthålsborr från Gesac

Maj 2021| Krönika av: Fredrik Carlsson, Produktchef gäng, borr & brotsch

Det har nu gått fem år sedan vi inledde vårt framgångsrika samarbete med kinesiska Gesac. Vi firar tillsammans med ett nytt sortiment av korthålsborr. Nya GHD-S, som presenterades redan vid Gesacs partnerkonferens i oktober 2019, har väckt stort intresse inom verktygsvärlden och lanseras nu på allvar på den svenska marknaden.

GHD-S är en vidareutvecklad version av Gesacs världssuccé GHD som introducerades redan 2014 och som 2017, i vår regi, gjordes tillgänglig för den svenska industrin. GHD-borret, som är fortfarande är en storsäljare, kommer även i fortsättningen att finnas kvar hos våra kunder.

Den nya S-versionen använder grundtekniken och de patenterade vändskären från sin föregångare. Möjligheten att kunna använda samma skärtyp för borrets båda vändskär kvarstår, vilket är en uppskattad fördel för operatören.

Den nya modellen har samtidigt vidareutvecklats på flera väsentliga punkter.

  • Borret har en helt ny kylteknologi med dubbla kylkanaler som följerborrets spiral. Kylkanalernas öppning har likaså fått en ny placering.Förändringen innebär förbättrad spridning av kylvätskan, bättre kylning och en avsevärd förhöjning av borrets livslängd.
  • Den nya borrkonstruktionen ger också ett styvare borr och förbättradbalans mellan centrumskär och periferiskär. Den nya designen ger stabilare processer, bättre skärförlopp och förbättringar av hålkvaliteten.
  • En tredje förbättring är borrkroppens ytbeläggning där nya materialval medverkar till reducerad fällning av metalljoner i kylvattnet och därigenom en minskad påverkan på miljön.

Vi känner oss trygga i att det nya borret lever upp till förväntningarna. Gesac har som vanligt testat produkterna extremt noggrant och utfallet är mycket positivt. I över 80% av testerna visar nya GHD-S ett bättre utfall än konkurrerande borr.

Det nya korthålsborret är ett utmärkt alternativ vid håltagning i ventiler, lager och styrspindlar men också vid produktion av cylindrar och olika typer av axlar. Liksom sin föregångare förväntas vi oss därför att GHD-S att tas gott emot av fordons- och verkstadsindustrin.

GHD-S i längderna 2D-5D i diameteromfånget Ø14-40 mm finns redan idag på vårt lager och kommer fortsättningsvis – sida vid sida med sin föregångare GHD – att levereras med hög leveranskapacitet.

Nyfiken på ett korthållsborr som håller länge? Kontakta mig!

 

 

FREDRIK CARLSSON
Produktchef
Gäng, borr och brotsch
Tel: 054 - 55 80 06
E-post: fredrik.carlsson@edeco.se