Kreativ partnerträff bäddar för spännande höst

2023-08-30 | Krönika av: Mattias Bard, Produktchef Fräsning

Under regnvåta och intensiva sensommardagar i mitten av augusti besöktes vi på Edeco av vår tyska leverantör och partner Miller. Gemensamma strategier och aktuella produktnyheter gicks igenom med starkt fokus på Millers fräsprogram som fortsättningsvis kommer att ges ökat utrymme i vårt sortiment.

Edeco och Miller har känt varandra länge. Samarbetet, som pågått sedan slutet av 1990-talet, fördjupas nu ytterligare då sortimentet breddas men framförallt genom att tillgängligheten och leveransstyrkan förbättras.

I praktiken innebär detta flera saker. Miller kommer från sin sida att fintrimma logistiken. Här hos oss kommer vi från och med sommaren att utöka vårt sortiment och lagerlägga utvalda delar av Millers sortiment här hos oss i Karlstad. Allt för att öka tillgängligheten för våra kunder.

FOKUS PÅ MILLERS PROGRAM AV FRÄSAR

Upptrappningen av samarbetet innefattar i första hand en lansering av Millers program av fräsar. Vi har noggrant gått igenom deras sortiment och kommer att göra en kraftfull satsning inom framförallt trochoidal fräsning. Miller har en rad intressanta produktfamiljer inom den dynamisk fräsningen och vi har handplockat det som passar bäst för våra kunder.

Det nya sortimentet kommer att omfatta spår-, vals-, hörn- och allroundsfräsar med stor variation sett till längder, dimensioner och utföranden. En spännande produktfamilj är t.ex Optimill Tro UNI, 5-skäriga verktyg i ett flertal olika längder för trochoid-fräsning i olika material. Lika intressant är Optimill-Uni-Wave, pinnfräsar med spånbrytare som med sina vågformade skärkanter medför en mycket hög avverkningsgrad.

En av Millers verkliga storsäljare är Optimill Uni HPC Plus, en serie universella 4-skäriga pinnfräsar i olika längder som fungerar utmärkt i t.ex stål, rostfritt och gjut-/segjärn. Det här är ett hög-prestanda verktyg som god funktion i flertalet olika applikationstyper.

En av fräsarna i serien – M3094P – kommer under hösten att erbjudas till kraftigt reducerade priser.

PÅBYGGNAD ÄVEN FRÅN BECK OCH WTE

Sida vid sida med Millers produktlanseringar presenterar vi under hösten även nyheter från Mapal-koncernens övriga verktygsaktörer. Flera av dessa kommer att ges plats på vårt lager.

Vi kommer bland annat att utöka vår lagerhållning av brotschar och försänkare från Beck. En spännande nyhet är t.ex HNC Plus, en universell hårdmetallbrotsch som går att använda i både bottenhål och genomgående hål. En annan produkt vi gärna lyfter fram är Drillreamer Pyramid, en HM-borrbrotsch med mycket god centrering.

Vi kommer även att stärka upp vårt hållarsortiment med nya hydraulchuckar från WTE. WTE:s High Performance-chuckar håller mycket hög klass till attraktiva priser.

TEAMBUILDING I SVÅRFORCERAD TERRÄNG

Partnerkonferensen var inte bara en fråga om kreativa möten kring välordnade konferensbord. Träffen inleddes redan under helgen med en blöt och lerig kraftmätning i den djupa Dala-skogen där Millers Heiko Heinisch och vår VD Anders Höögh, tillsammans med en tapper skara Indutrade-representanter, kämpade sig igenom den omvittnat tuffa Cykelvasan.

Samtliga cykelhjältar avverkade de 98 kilometrarna från Sälen till Mora och tog sig i mål oskadda och nöjda över att ha gjort ett bra jobb tillsammans. Bra kämpat!

Om du är nyfiken och vill veta mer om Millers, Becks och WTE:s produkter, finns mer information att hämta här på hemsidan. Du träffar också representanter från Edeco på EMO i Hannover 18-23 september. Hör gärna av dig för bokning av möten.

MATTIAS BARD
PC Fräsning

Tel: +46 (0)70 190 59 98
Mail: mattias.bard@edeco.se


Optimill Uni HPC Plus från Miller
 

HNC Plus från Beck
 

High Performance-chuck från WTE
 


Heiko Heinisch, Millers Global Head of Trade (t. v) och Robin Höögh, Edeco Tool, Heiko Heinisch, Miller samt Anders Höögh, Edeco Tool inför Cykelvasan