Ta din gängfräsning till nästa nivå med Moldinos EDT

2024-03-04 | KRÖNIKA

Jubileumsåret är en lämplig tidpunkt att se tillbaka på det som har varit, inte minst på samarbeten som fungerat länge och bra. Edecos partnerskap med japanska Moldino Tool Engineering är ett utmärkt exempel på just detta. Likt ett gammalt strävsamt par har vi gått sida vid sida i 38 år.

De första kontakterna med Moldino togs redan 1986, bara två år efter att Edeco grundades. Företaget gick då under namnet Hitachi Tool. Sitt nuvarande namn fick Moldino först 2020 efter förändringar i ägar- och organisationsstrukturen.

JAPANSK VERKTYGSTEKNIK NÄR DEN ÄR SOM BÄST

Moldino har genom åren byggt en organisation i absolut toppklass som servar industrikunder världen över med teknisk kompetens och ett brett sortiment av skärande verktyg.

Effektivitet är ett nyckelord och man lägger stor kraft på att skapa verktygslösningar som effektivi- serar processer och förbättrar totalekonomin, en grundvärdering som stämmer mycket väl överens med Edecos egen.

Konceptet P50®, som vi på Edeco arbetat med under många år, går i korthet ut på att genom ny teknik och nya metoder fintrimma kundernas processer, minska bearbetningstiderna och därigenom sänka bearbetningskostnaderna. Mycket av inspirationen till detta kommer från Moldino.

Ny teknik, nya metoder och rätt verktygsval ger kunden konkurrensfördelar och i förlängningen ökad lönsamhet.

GÄNGFRÄSNING UTAN FÖRBORRNING

Under jubileumsåret slår vi ett extra slag för Moldinos gängfräs EDT – Epoch Direct Thread.

EDT är en komplett familj av verktyg för gängfräsning utan förborrning som säkerställer flexibel och kostnadseffektiv gängning även i svåra material, i synnerhet i härdat stål.

Gängfräsarna har en geometri som maximerar gänglängden mot hålets botten och klarar utan problem höger-, vänster-, standard- och fingänga samt fasning av hålkant. Genom att använda EDT-gängfräsar kan behovet av verktyg reduceras från tre till ett (hål, fas och gänga).

Sortimentet erbjuds under perioden mars- april med en jubileumsrabatt på 40% på ordniarie priser. Vill du läsa mer om erbjudandet och ta del av våra finfina jubileumspriser kan du ladda ner vår nya kampanjfolder. Har du frågor eller vill veta mer om EDT, kontakta mig eller någon av mina kollegor.

MATTIAS BARD
Produktchef
Tel: 070-190 59 98
Mail: mattias.bard@edeco.se